עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי
22000.jpg

ת"י ISO 22000 מערכות ניהול בטיחות מזון

veg_410.jpg

כיום הצרכנים מודעים לנזקים העלולים להיגרם מאכילת מזון שאינו בטיחותי.
יישום של מערכת בטיחות מזון, מבטיח שהארגון עושה ככל יכולתו להפחית את הסיכוי כי אנשים ייפגעו מהמוצרים שהוא מספק.

התעדה לתקן ISO 22000 מתאימה לכל ארגון שמעוניין לשפר את מערכת בטיחות המזון שהוא מייצר.
ההתעדה כוללת בתוכה את דרישות HACCAP ודרישות נוספות כגון הגדרת תוכנית דרישות קדם PRP (Pre-Requisite Program)
HACCP
 היא מערכת המתמקדת במניעת סיכונים באמצעות ניתוח תהליך, זיהוי הסיכונים האפשריים (hazards), והגדרה של נקודות בקרה (control point) בכדי למנוע ממוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק.

 מומלץ לשלב בתהליך ההתעדה גם את מערכת ניהול האיכות בארגון (בהתאם לדרישות ת"י 9001 ISO), על מנת ליצור ניהול הוליסטי ואפקטיבי של הארגון.

לאגף איכות והסמכה אקרדיטציה (הסמכה ) בינלאומית לתקן 2018:ISO 22000 מגוף ההסמכה האמריקאי ANAB

דרישות התקן
מחקרי HACCP עדכניים, יישום PRP, עמידה בכל דרישות החוקים והתקנות הישימות הקשורות לבטיחות מזון במסגרת מערכת ניהול בטיחות המזון בארגון
ניתן ליישם תקן בינלאומי זה ללא תלות בתקני מערכות ניהול אחרות.

מערכת לניהול בטיחות מזון תאפשר לארגון:

  • זיהוי וניהול הסיכונים לבטיחות במזון.
  • הגדרה של תהליכי טיפול ומניעה בצורה עקבית ושיטתית.
  • התאמה לדרישות החוק והתקנות הרלוונטיות.
  • צמצום ההוצאות על איבוד חומר והחזרים (recall).
  • הנעה של תהליכי שיפור (גם מעבר להתאמה בסיסית לדרישות).
  • מעבר לתהליכי עבודה אפקטיבים ויעילים.
  • בטחון ללקוחות ובעלי העניין כי הארגון מעמיד את הדאגה לבטיחות המזון בעדיפות גבוהה.

סוקרי מכון התקנים הישראלי יסייעו בידך לוודא האם מערכת בטיחות המזון של הארגון מתאימה לדרישות ומהן נקודות השיפור הנדרשות ברמות השונות.

הדרך להתעדה

התעדה נעשית לאחר יישום של תהליך פנים ארגוני בו מוטמעת בהצלחה, בהתאם לדרישות התקן, מערכת ניהול בטיחות מזון בארגון. לצורך התנעת התהליך, מומלץ לרכוש את התקן במרכז המידע של מכון התקנים, ללמוד את הדרישות ולהשתתף בהדרכות מתאימות. כמו כן ניתן להסתייע ביועצים חיצוניים המתמחים בניהול איכות בטיחות המזון ולבצע מבדק מקדים על ידי מכון התקנים הישראלי לבחינת הפערים. כדאי לראות בתהליך הזדמנות לשיפור באמצעות צוות של הארגון שיזכה למחויבות ומעורבות ההנהלה. בסופו של התהליך, סוקרים בלתי תלויים של מכון התקנים הישראלי יבצעו מבדק המאשר התאמה של מערכת ניהול בטיחות מזון בארגון.

הלקוח מכון התקנים הישראלי
רישום במכון התקנים הישראלי הצעת מחיר הכוללת: בדיקת נהלים ומבדק שלב א (מקדים), ומבדק שלב ב' (התעדה) והסכם פיקוח
אישור של הצעת מחיר מנוי מנהל לקוח
תיאום מבדק התעדה עם מנהל הלקוח בדיקת מסמכים, קיום מבדק מקדים (Stage 1) ומבדק התעדה (Stage 2)
התייחסות לממצאי המבדק וביצוע תיקון ופעולה מתקנת הערכת הפעולה המתקנת ואישורה, משלוח תעודות
קיום פעילות שוטפת לשיפור מערכת ניהול קיום מבדקי מעקב והערכה מחדש לבדיקת התאמת מערכת הניהול של הארגון לדרישות

לקבלת הצעת מחיר לחץ כאן

מכון התקנים הישראלי - הבחירה הנכונה עבורך!

  • למכון התקנים הישראלי מוניטין רב שנים באיכות ובמקצועיות.
  • אנשינו הם ממיטב המומחים המקצועיים המובילים בתחום האיכות, בעלי ניסיון רב והכרות טובה של השוק.
  • מכון התקנים הישראלי הוא גוף ההתעדה הגדול בישראלי.
  • במכון התקנים הישראלי מגוון שירותים תחת קורת גג אחת: התעדה (בודדת ומשולבת), מגוון בדיקות מעבדה ומרכז הדרכה.
  • מכון התקנים הישראלי חבר בוועדות תקינה בין לאומיות ובעל הסכמי שיתוף פעולה עם גורמים מובילים בעולם.
  • מכון התקנים הישראלי חבר ברשת IQNet המאגדת בתוכה גופי התעדה (C.B) מכל העולם.


תקנים נוספים בתחום

לפרטים נוספים
מר באומצוייג שמואל

מספר טלפון

050-6202734
shmuel_ba@sii.org.il
לרישום
גב' שרית לב

מספר טלפון

03-6465313
qsales@sii.org.il