עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי
22000.jpg

ת"י ISO 22000 מערכות ניהול בטיחות מזון

veg_410.jpg

כיום הצרכנים מודעים לנזקים העלולים להיגרם מאכילת מזון שאינו בטיחותי.
יישום של מערכת בטיחות מזון, מבטיח שהארגון עושה ככל יכולתו להפחית את הסיכוי כי אנשים ייפגעו מהמוצרים שהוא מספק.

HACCP היא מערכת המתמקדת במניעת סיכונים באמצעות ניתוח תהליך, זיהוי הסיכונים האפשריים (hazards), והגדרה של נקודות בקרה (control point) בכדי למנוע ממוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק.

 ת"י ISO 22000 כולל בתוכו את דרישות ה-HACCP ודרישות חדשות כגון הגדרת תוכנית דרישות קדם (PRP (Pre- Requisite Program. ההתעדה מתאימה לכל ארגון שמעוניין לשפר את בטיחות המזון שהוא מייצר.

Global Standard, המוכר כתקן BRC, הינו תקן בריטי לניהול בתי אריזה, מפעלי מזון ומוצרי צריכה. תקן זה אומץ על ידי רשתות השיווק המובילות באירופה והינו קנה מידה ומדד לרמת היערכותו של ארגון, לייצר ולספק מוצרי מזון, חומרי אריזה למזון ומוצרי צריכה (צעצועים, טקסטיל, מוצרים היגיינים) הבטוחים לשימוש לצרכן הסופי. יצרני מזון, בתי אריזה ויצרני מוצרי צריכה, נדרשים לאמץ עקרונות ניהול איכות ולהטמיע את מערכת בקרת הסיכונים HACCP.

מומלץ לשלב בתהליך ההתעדה גם את מערכת ניהול האיכות בארגון (בהתאם לדרישות ת"י 9001 ISO), על מנת ליצור ניהול הוליסטי ואפקטיבי של הארגון.

FSSC – לפרטים אתר IQNET

מערכת לניהול בטיחות מזון תאפשר לארגון:

  • זיהוי וניהול הסיכונים לבטיחות במזון.
  • הגדרה של תהליכי טיפול ומניעה בצורה עקבית ושיטתית.
  • התאמה לדרישות החוק והתקנות הרלוונטיות.
  • צמצום ההוצאות על איבוד חומר והחזרים (recall).
  • הנעה של תהליכי שיפור (גם מעבר להתאמה בסיסית לדרישות).
  • מעבר לתהליכי עבודה אפקטיבים ויעילים.
  • בטחון ללקוחות ובעלי העניין כי הארגון מעמיד את הדאגה לבטיחות המזון בעדיפות גבוהה.

סוקרי מכון התקנים הישראלי יסייעו בידך לוודא האם מערכת בטיחות המזון של הארגון מתאימה לדרישות ומהן נקודות השיפור הנדרשות ברמות השונות.

הדרך להתעדה

התעדה נעשית לאחר יישום של תהליך פנים ארגוני בו מוטמעת בהצלחה, בהתאם לדרישות התקן, מערכת ניהול בטיחות מזון בארגון. לצורך התנעת התהליך, מומלץ לרכוש את התקן במרכז המידע של מכון התקנים, ללמוד את הדרישות ולהשתתף בהדרכות מתאימות. כמו כן ניתן להסתייע ביועצים חיצוניים המתמחים בניהול איכות בטיחות המזון ולבצע מבדק מקדים על ידי מכון התקנים הישראלי לבחינת הפערים. כדאי לראות בתהליך הזדמנות לשיפור באמצעות צוות של הארגון שיזכה למחויבות ומעורבות ההנהלה. בסופו של התהליך, סוקרים בלתי תלויים של מכון התקנים הישראלי יבצעו מבדק המאשר התאמה של מערכת ניהול בטיחות מזון בארגון.

טבלת השלבים הנדרשים

לקבלת הצעת מחיר לחץ כאן

מכון התקנים הישראלי - הבחירה הנכונה עבורך!

  • למכון התקנים הישראלי מוניטין רב שנים באיכות ובמקצועיות.
  • אנשינו הם ממיטב המומחים המקצועיים המובילים בתחום האיכות, בעלי ניסיון רב והכרות טובה של השוק.
  • מכון התקנים הישראלי הוא גוף ההתעדה הגדול בישראלי.
  • במכון התקנים הישראלי מגוון שירותים תחת קורת גג אחת: התעדה (בודדת ומשולבת), מגוון בדיקות מעבדה ומרכז הדרכה.
  • מכון התקנים הישראלי חבר בוועדות תקינה בין לאומיות ובעל הסכמי שיתוף פעולה עם גורמים מובילים בעולם.
  • מכון התקנים הישראלי חבר ברשת IQNet המאגדת בתוכה גופי התעדה (C.B) מכל העולם.


תקנים נוספים בתחום

לפרטים נוספים
מר בניהו שפירא
050-6202726
benayahu_sh@sii.org.il
לרישום
אופיר חביב
03-6467832
ofir_as@sii.org.il