ת"י 1368 חלק 1
תנור הסקה ביתי המוסק בדלק מוצק:תנור
DOMESTIC HEATER BURNING SOLID FUEL:HEATER
חלות התקן האירופי 13229 EN הערה: השינויים והתקוספות הלאומיים בסעיף זה מובאים בגופן שונה. תקן זה מפרט דרישות עבור מכשירי גומחה ומכשירי אש פתוחה ביתיים המוסקים בדלק מוצק,הנוגעות לתכן,לייצור,למבנה,לבטיחות,לביצועים(יעילות ופליטות) להוראות ולסימון,וכן מפרט את שיטות הבדיקה ואת דלק הבדיקה שלהם. הערה: בפסקה הראשונה,בשורה השלישית,המילים "FOR TYPE TESTING" אינן חלות. תקן זה חל על מכשירים המוסקים ידנית,המצוינים בטבלה 1 בקטגוריות 3B,3A,2C,2B,1C,1B,ו-3C. סביבת המכשירים היא חלק מן הבניין,למעט מכשירים העומדים בפני עצמם ומכשירי גומחה המותקנים בתוך גומחה (RECESS)או במעטפת (ENCLOSURE)של האח. תקן זה חל על מכשירי גומחה מטיפוס "KACHELOFEN" מטיפוס"PUTZOFEN",שהספק החום הנומינלי שלהם אינו גדול מ-15 קו"ט,לפי קטגוריה 1C שבטבלה 1. תקן זה אינו חל על מכשירים המצוידים במפוח לסיוע להובלת האוויר לבערה. מכשירים אלה מספקים חום לחלל שבו הם מותקנים. מכשירים אלה עשויים לשרוף דלק מוצק מינרלי, לבני כבול,בולי עץ טבעי או מיוצר או דלק מכמה סוגים,לפי הוראות יצרן המכשיר. רכיבים,של אח פתוחה,כגון מגש איסוף תחתון (BOTTOMGRATE)בעל חזית מתאימה,שהיצרן מספק להתקנה בקופסת אש מבודדת בעלת התנגדות לבערה, אינם נידונים בתקן זה.
פרטי התקן
| תאריך פרסום | 31/05/2012 |
|---|---|
| תאריך אישור מחדש | - |
| תאריך תיקון טעות | - |
| מספר גליונות תיקון | 0 |
| שפה בה כתוב גוף התקן | שינויים בעברית+תקן באנגלית |
| מעמד | |
|---|---|
| פרסום ברשומות | יפ 6446 |
| תאריך פרסום ברשומות | 16/07/2012 |
| ועדה טכנית | 403 |
| ועדה מרכזית | ד' לתקני מכונאות |
בא במקום
| מספר תקן | שנת תקן | תאריך ביטול |
|---|---|---|
| ת"י 1368 חלק 1 | 1993 | 07/06/2012 |
אוסף תקנים
תקן זה יכול להופיע גם כחלק מאוסף תקנים. רכישה של אוסף תקנים מוזילה את עלות התקן הספציפי ומאפשרת רכישה של התקן לטווח של שנה.
לרכישת מנוי לאוסף תקניםקבצים קשורים
תוכלו למצוא עניין גם בקבצים המצורפים, הקשורים ישירות לנושא התקן המוצג

הערות
הערה לאומית: החל מיום פרסום תקן ישראלי זה, ת"י 1368 חלק 1, ברשומות, יהיו בתוקף במשך שנתיים הן התקן הישראלי תי 1368 חלק 1 במהדורתו החדשה והן התקן הישראלי ת"י 1368 חלק 1 במהדורתו הישנה מדצמבר 1993. במשך תקופה זו ישמשו שני התקנים במקביל. בתום תקופה זו