עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי

המלצות לרכישה ושימוש בסיר לחץ

סיר לחץ מקצר באופן משמעותי את זמן הבישול, ולכן הבישול בו יעיל. אולם, שימוש לא נכון בסיר לחץ, אי הקפדה על הנחיות היצרנים או תחזוקה לא נכונה עלולים להביא לפיצוץ הסיר ופגיעה במשתמשים.

יש לציין כי תקן ת"י 428 –"סיר לחץ", הוא תקן רשמי כלומר: אין ליצר לשווק ולייבא מוצרים שאינם עומדים בדרישות התקן.


מומחי מכון התקנים ממליצים:

  • יש לוודא כי הסיר עבר בדיקה של מכון התקנים. הבדיקה צריכה להתייחס לדגם הספציפי של הסיר, ועל תעודת הבדיקה צריך להופיע תאריך של השנה-שנתיים האחרונות, ולא יותר מ-4 שנים

  • לפני השימוש הראשוני בסיר יש להקפיד ולקרוא בעיון את הוראות השימוש של היצרן/ יבואן. בהוראות השימוש יש התייחסות לשימוש נכון בסיר דוגמת זמני בישול.

  • יש לוודא כי אטם גומי הסיר שלם, ללא סדקים או שברים וכי הוא מונח במקומו כראוי וזאת כדי למנוע דליפת לחץ

  • יש להקפיד למלא את הסיר כך שהמזון לא ייגע במכסה, על מנת למנוע סתימה של פתחי יציאת הקיטור

  • לאחר תחילת הבישול (כ-5 דקות בערך) יש לוודא כי קיים לחץ בסיר. יש לוודא זאת ע"י הרמת ווסת הלחץ אז שומעים את שחרור לחץ המעיד על כך שהתהליך תקין. במידה ולא שומעים כלום, כנראה שיש סתימה ויש להפסיק את הבישול מיידית ולבדוק אם פתחי השסתומים חופשיים

  • אל תנסו בשום דרך לפתוח את מכסה הסיר בכוח. לפני פתיחת הסיר יש לוודא את שחרור הלחץ מתוכו ע"י פתיחת ווסת הלחץ בזהירות וקירור הסיר מתחת למי ברז קרים – כך הלחץ יורד במהירות וניתן לפתוח את הסיר

  • בתום הבישול יש לנקות היטב את הסיר ולוודא כי פתחי יציאת הקיטור ווסתי הלחץ לא סתומים וכך למנוע את פיצוץ הסיר

  • החלפת חלקים בסיר תיעשה אך ורק באמצעות חלקים מקוריים של יצרן הסיר