ת"י 60825 חלק 1
בטיחות מוצרי לייזר: מיון הציוד ודרישות
SAFETY OF LASER PRODUCTS: EQUIPMENT CLASSIFICATION AND REQUIREMENTS
תקן זה חל על הבטיחות של מוצרי לייזר הפולטים קרינה בתחום אורכי הגל 180 נ"מ עד 1 מ"מ. אף על פי שקיימים מכשירי לייזר הפולטים באורכי גל הקצרים מ-180 נ"מ (בתחום העל-סגול בריק), הם אינם כלולים בחלות תקן זה מכיוון שבמצב רגיל קרן הלייזר חייבת להיות בתוך מארז מרוקן, ולכן סיכוני הקרינה האופטית הטמונים במכשיר הם מינימליים. מוצר לייזר יכול להיות מורכב מלייזר יחיד, עם ספק כוח נפרד או בלעדיו, או יכול לכלול לייזר אחד או יותר במערכת אופטית, במערכת חשמלית או במערכת מכנית מורכבת. בדרך כלל, מוצרי לייזר משמשים להדגמת תופעות פיזיקליות ואופטיות, לעיבוד חומרים, לקריאת נתונים ולאחסונם, לשידור מידע ולהצגתו וכדומה . מערכות כאלה משמשות בתחומי התעשייה, העסקים, הבידור, המחקר, החינוך, הרפואה ומוצרי הצריכה.
פרטי התקן
| תאריך פרסום | 15/11/2015 |
|---|---|
| תאריך אישור מחדש | 19/04/2021 |
| תאריך תיקון טעות | - |
| מספר גליונות תיקון | 0 |
| שפה בה כתוב גוף התקן | שינויים בעברית+תקן באנגלית |
| מעמד | |
|---|---|
| פרסום ברשומות | יפ 7173 |
| תאריך פרסום ברשומות | 27/12/2015 |
| ועדה טכנית | - |
| ועדה מרכזית | ח' לתקני אלקטרוניקה |
בא במקום
| מספר תקן | שנת תקן | תאריך ביטול |
|---|---|---|
| ת"י 60825 חלק 1 | 2010 | 18/11/2015 |
אוסף תקנים
תקן זה יכול להופיע גם כחלק מאוסף תקנים. רכישה של אוסף תקנים מוזילה את עלות התקן הספציפי ומאפשרת רכישה של התקן לטווח של שנה.
לרכישת מנוי לאוסף תקניםקבצים קשורים
תוכלו למצוא עניין גם בקבצים המצורפים, הקשורים ישירות לנושא התקן המוצג

הערות
הערה לאומית: החל מיום פרסום תקן ישראלי זה ת"י 60825 חלק 1 ברשומות ועד 91 ביוני 2017 יהיו בתוקף הן תקן זה, ת"י 52806 חלק 1, במהדורתו החדשה והן תקן זה, ת"י 8 80625 חלק 1 במהדורתו הישנה מאוקטובר .2010 בתום תקופה זו יהיה בתוקף התקן הישראלי במהדורתו החדשה בלבד.