עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי

המלצות להתקנה נכונה ובטיחותית של דלתות זכוכית

לדלתות זכוכית שימושים רבים ביניהם, דלתות אינטרקום, דלתות יציאה למרפסת ולגינה, חלונות ראווה, דלתות כניסה ויציאה ממקומות ציבוריים, מקלחונים ועוד. מומחי מכון התקנים מסבירים מהי דלת תקנית ואילו זכוכיות אפשר לבחור.

על התקן

תקן ישראלי 1099 חלק 1.1 מדבר על ההיבט הבטיחותי של זיגוג בבתים. התקן קובע כי שמשה המותקנת בדלת הנמצאת בגובה של עד 1.5 מ' מעל הרצפה ומשני צדדיה ברוחב של עד 30 ס"מ, תהיה עשויה זכוכית בטיחות. בכל שאר המקומות (בצידי הדלת), יש להתקין זכוכית בטיחות עד לגובה של 80 ס"מ מעל פני הרצפה...לא ברור
בנוסף קובע החוק כי שמשה המותקנת במקום שבו בני אדם עלולים להתנגש בה תוך כדי הליכה כמו בדלתות או בזכוכית קבועה, יש לסמנה בסימון המבליט את קיומה. סימון כזה יש לבצע בכל מקום למעט בתוך דירות מגורים.

סוגי זכוכיות

זכוכית בטיחות מחוסמת - זכוכית זו נשברת לרסיסים קטנים שלא יכולים כמעט לפגוע באדם ואיננה יוצרת "סכיני זכוכית" כמו בזמן שבירת זכוכית רגילה.

זכוכית בטיחות שכבות – זכוכית המורכבת למעשה משתי זכוכיות אשר ביניהן פילם דביק. במקרה של שבירת הזכוכית, הרסיסים נשארים דבוקים אל הפילם ולא מתפזרים ובכך מופחתת הפגיעה. כמו כן, היא מונעת נפילה דרכה, לדוגמה אם היא משמשת כמעקה.