עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי

קורס נאמני תברואת מזון לעובדי מטבחים מוסדיים

בפיקוח ובאישור משרד הבריאות!


רקע כללי

חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו- 2015  מגדיר" מטבח מוסדי" - בית אוכל במוסד או בעסק, שמכינים ומגישים בו מזון המיועד לצריכת העובדים המועסקים באותו מוסד או עסק או לצריכת קבוצה מוגדרת של אנשים השוהים באותו מוסד או עסק, ובכלל זה מטבח של גן אירועים, אולם אירועים, מלון, מוסד רפואי, מוסד חינוך או בית אבות."

לאחרונה נערכו שינוים גדולים בדרישות משרד הבריאות למערך מזון במטבחים מוסדיים לרבות במפרט אחיד רישוי עסקים לבתי אוכל ונהלים משרד הבריאות למטבחים מוסדיים.
בהתאם לדרישות תקנות רישוי עסקים המנהל הכללי של משרד הבריאות רשאי לדרוש ממפעיל בית האוכל להראות בקיאות בנהלים אלה כתנאי לחידוש הרישיון. הדרישות חלות גם על כול מטבחים מוסדיים, לרבות למטבחים מוסדות רפואה ורווחה.

מטרת הקורס:

הקניית ידע ומתן כלים יישומיים בניהול מערכת תברואה ובטיחות מזון במטבחים מוסדיים, לתת ידע בדרישות משרד הבריאות לתכנון והפעלת מטבחים ולמערך מזון לרבות תהליכים הנדרשים מתהליך רכישת מזון ועד אכילת מזון מוכן לאכילה. לעזור לבנות תהליכים נכונים להבטחת איכות מזון מבחינה תברואית ותזונתית.

מתכונת הקורס:

הקורס מתבסס על סליבוס משרד הבריאות לקורס נאמני תברואת מזון. הקורס כולל מבחן הסמכה של משרד הבריאות!
בקורס ילמדו על בעיות נפוצות בתחום תברואית מזון, דרכי התמודדות עם הבעיות.

קהל יעד:

הקורס מיועד למנהלי מטבחים וטבחים במטבחים מוסדיים, בתי אוכל לרבות מטבחים במפעלים, מסעדות, גני אירועים ואולמות שמחה, מתכננים של מערך מזון, נאמני איכות, מבקרי איכות, מנהלי מערכות הזנה, מלונות, ואנשי פיקוח, מפקחים לבריאות הסביבה במוסדות רפואה (מב"ס), תברואנים ומדבירים.

 

צרו איתנו קשר נשמח לעמוד לרשותכם {{ctrl.testString}}

פרטי יצירת קשר