קורס הכשרת ראשי צוות HACCP

HACCP הינה שיטה לניהול מערכת בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת הפצת מוצרים שאינם בטוחים לשימוש. 

כיום, יותר ויותר ארגונים העוסקים במזון ובחקלאות נדרשים לקיים מערכת ניהול בטיחות מזון המבוססת על עקרונות ה- HACCP. ככל שצוות ה- HACCP מקצועי ומיומן יותר בשיטה, כך גדל הסיכוי להצלחת הטמעת התקן בצורה טובה בארגון, וכמובן הגברת בטיחות המוצר.​

מסיימי הקורס שיעמדו בהצלחה בבחינה, יזכו לתעודת ראש צוות HACCP ויהיו כשירים להוביל תהליכי HACCP בארגונים.

מטרה ונושאי הלימוד

מטרת הקורס להקנות מיומנויות לניהול צוות HACCP כדי להוביל תהליך של הקמת מערכת HACCP בארגונים בתחום המזון והמשקאות, ארגוני הסעדה, בתי אריזה חקלאיים ותעשיית האריזות.​ בנוסף נלמדים הנושאים: הכרת דרישות התברואה ועקרונות ה-HACCP על פי הקודקס אלימנטריוס של ארגון הבריאות העולמי (W.H.O), הצעדים המקדימים ל- HACCP, אימות ותיקוף, ביצוע הערכת סיכונים וקביעת נקודות קריטיות בתהליך, תרגול הקמת מערכת ניהול בטיחות מזון וניהול צוות HACCP על פי דרישות בין-לאומיות.

קהל היעד ותנאי הקבלה 

מועמדים לתפקיד ראש צוות HACCP או אנשי צוות מכהנים, יועצים בתחום מערכות ניהול בטיחות מזון המשמשים ראשי צוות HACCP בארגונים, מנהלים ועובדים במפעלי מזון.

מתכונת הלימוד

18 שעות, 3 מפגשים בין השעות 9:00-15:00​
חובת הגשת תרגילים ועמידה במבחן הסמכה בציון עובר 60 לפחות.


לבוגרי הקורס תינתן תעודה חתומה מטעם מכון התקנים הישראלי