המלצות לרכישה ושימוש בצבע
צבעים משפיעים על בכל חלקי הבית, החוץ והפנים, הקירות והרהיטים, תוחמים חללים, מאפשרים ליצור וליצור חללים שונים. לכן חשוב שיהיו עמידים, לא רעילים, ידידותיים לסביבה ותקניים. היעזרו במידע שלפניכם כדי לבחור את הצבע המתאים.
על התקן:
קיימים מספר תקנים לגבי צבעים:
- סיד סינטטי ת"י 1637 - צבע על בסיס מים המיועד לכיסוי משטחים פנימיים במבנים, כגון: משטחים מטויחים, בטון, אסבסט צמנט ,שימושי בעיקר לצביעת תקרות. צבעים אלה אינם רחיצים.
- צבע פנימי ת"י 809 - צבע על בסיס מים המיועד לצביעת משטחים פנימיים הנמצאים במקומות מקורים ולהשמה על תשתית כגון בטון, טיח, לבנים, לוחות צמנטים וגבס. צבעים אלה ניתנים לרחיצה ואף לקרצוף. יש לשים לב לסימון על האריזה לגבי כינוי הצבע/ברק שלו.
- צבע פנימי/חיצוני ת"י 1945 - צבע על בסיס מים, המיועד לצביעת משטחי חוץ או פנים או להשמה על תשתית צמנטית או מינרלית כגון בטון, טיח, לבנים, לוחות צמנטים וגבס. הצבעים ממוינים לפי ייעודם לפי הברק ולפי עמידות בקרצוף.
- צבע סינטטי עליון מבריק ת"י 756 - הצבע מיועד לצביעת משטחים פנימיים וחיצוניים, לצביעה בהברשה או בהתזה. ישנם צבעים המכילים עופרת ולכן אינם מומלצים לצביעת אביזרים שילדים באים איתם במגע, כגון צעצועים, מיטות וכו'. צבע המכיל עופרת מסומן בהתאם.
- צבע פנימי ת"י 539 - צבע ראשון וצבע ביניים סינתטי לבן
- צבע פנימי ת"י 691 - צבע יסוד סנטתי לשימוש כללי
מה בודקים?
- תכולת מתכות כבדות ועופרת
- עמידות צבעי אקרילי ב-UV
- עמידות הצבע באחסנה
- עמידות ברחיצות
המלצות לפני רכישה
- בחרו את סוג הצבע בהתאם לייעודו – לשימוש חיצוני או פנימי
- בדקו אם יש לצבע תו ירוק המעיד כי המוצר עומד בדרישות התקן וכי פגיעותו בסביבה פחותה
- והקפידו שהצבעים בחדרי הילדים לא יכילו מתכות כבדות
- ומומלץ לבחור לחדרי הילידים צבעים רחיצים שאפשר לנקות בקלות.