עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי

מהי בנייה ירוקה?

בנייה ירוקה היא גישה רב תחומית העוסקת בהיבטים שונים של התכנון, הבנייה והפיתוח. יש לה השפעה מכרעת על הגרים ועובדים בבניינים כמו גם על הקבלנים, הסביבה, החברה והכלכלה. מכון התקנים פועל רבות לעידוד בנייה ירוקה, תוך הקפדה על התקנים ולמען עתידנו.

 

בנייה ירוקה – בת קיימא –היא בנייה ידידותית לסביבה, בריאה לדייר ולמשתמש ומעודדת חיסכון באנרגיה, חשמל ובמים, תוך שימוש בחומרים ומשאבים טבעיים ומחזור פסולת. 

ההגנה על המערכת האקולוגית מתאפשרת באמצעות תכנון ירוק ואדריכלות ירוקה המתחשבים בתנאי הסביבה וצריכת משאבים מושכלת. בנייה ירוקה יכולה להביא לחיסכון של 30% מצריכת האנרגיה בהשוואה למבנים רגילים!

מטרת של הבנייה האקולוגית היא ליצור סיבת מגורים שתימנע ככל האפשר מפגיעה במשאבי טבע מתכלים ובאיכות הסביבה. ניתן לעשות זאת באמצעות שימוש באביזרים חוסכי מים ואנרגיה, מזעור היקף עבודות העפר, הגדלת היעילות התרמית של הבית בעזרת בידוד תרמי וניצול השטח כדי לחסוך באנרגיה.

כמו כן, הבנייה הירוקה מתייחסת להיבטים שונים של תכנון ופיתוח ביניהם: טיפול במי נגר, בחירת אתר הפרויקט, צפיפות הבנייה, פיתוח השטחים הלא בנויים של האתר שימוש בחומרים ירוקים, ניהול אתר הבנייה, שיתוף התושבים בתהליך, שיפור באיכות הבניין עבור דייריו על ידי נגישות לאור טבעי, נוף, אוורור החללים הפנימיים, הטמעה של ידע וטכנולוגיות מקיימות וצריכת משאבים מושכלת. 

חשיבות הבנייה הירוקה מתבטאת במשולש הסביבתי של כלכלה (חיסכון כספי בהוצאות החודשיות), חברה וסביבה – צמצום פליטה של חומרים מזהמים וקרינה.

אין ספק כי יש להעלות את מודעות  היזמים ב בנייה רוויה ומוסדות ציבור לבניית מבנים ירוקים הנותנים איכות חיים גבוהה למשתמש ושמירה על בריאותו. מחקרים רבים מראים כי בית ירוק מצמצם התפתחות של מחלות כרוניות שונות ומעלה את הפרודוקטיביות של הנמצאים בו. על מנת למסד ולהגדיר את הבנייה הירוקה נכתב תקן ישראלי לבנייה ירוקה.

 
יתרונותיו של הבניין הירוק

  • חיסכון של כ- 30% בצריכת האנרגיה
  • חיסכון צריכת המים בעד כ- 75% מהמים השפירים
  • מחזור פסולת בזמן הבנייה ולאורך חיי המבנה
  • איכות פנים הבניין בשימוש חומרים בעלי תו ירוק וסביבת עבודה איכותית

 

חשיבות הבנייה הירוקה

מטרת הבנייה האקולוגית הינה לצמצם את מידת השפעתם השלילית של מבנים על הסביבה, על ידי שימוש בידע ובטכנולוגיות,  על מנת ליצור סביבה מקיימת העונה על צרכי הדור הנוכחי מבלי לסכן את יכולות הדורות הבאים.  הטמעה של ידע וטכנולוגיות ירוקות הוא תהליך למידה מתמשך המבוסס על עקרונות תכנון אדריכליים ואקלימיים לצד פיתוח מערכות חדישות.