ת"י 1572 חלק 1
.משקאות כוהליים-הגדרות,תיאורים וסימון
ALCOHOLIC DRINKS-DEFINITIONS,DESCRIPTIONS AND MARKING.
תקן זה חל על משקאות כוהליים, למעט יינות שעליהם חל .1318 התקן הישראלי ת"י התקן מגדיר ומתאר מינים של משקאות כוהליים וכן תהליכים ורכיבים הנוגעים לייצורם,והוא קובע דרישות .סימון עבורם
פרטי התקן
-
תאריך פרסום15/03/1998
-
תאריך אישור מחדש-
-
תאריך תיקון טעות-
-
מספר גליונות תיקון0
-
שפה בה כתוב גוף התקןעברית
-
מעמדרשמי חלקית
-
פרסום ברשומותקת 6370
-
תאריך פרסום ברשומות17/02/2005
-
ועדה טכנית
-
ועדה מרכזיתמזון
הערות
תקן זה מאוזכר בהוראת מנכ"ל משרד התמ"ס בדבר יבוא - 9/12/99 ,4831 משקאות משכרים-י"פ משקאות משכרים"-משקאות וכהלים לשתיה מהסוגים" ,המנויים בפרק 22 בתוספת לפקודת תעריף המכס והפטורים ;1978,1937, ואשר יבואם מותנה באישור מיוחד לפי צי"ח שמו של משקה מסוים בהוראה זו, פירושו כאמור לגביו .1 בת"י 1572 חלק פורסם כתקן רגיל בילקוט פרסומים י"פ 4638 בתאריך .1998 23 באפריל 3.2.1 ,(תקן רשמי למעט סעיפים 3.1.9 (הקניית צבע -רום", "רום לבן", "כהיל בטעם רום (חיקוי)") ו")
אוסף תקנים
תקן זה מופיע גם כחלק מאוסף תקנים. רכישה של אוסף תקנים מוזילה את עלות התקן הספציפי ומאפשרת רכישה של התקן לטווח של שנה או שלוש שנים.
לרכישת מנוי לאוסף תקניםקבצים קשורים
תוכלו למצוא עניין גם בקבצים המצורפים, הקשורים ישירות לנושא התקן המוצג
מספר | כותר מסמך |
---|---|
ת"י 1145 |
סימון מזון ארוז מראש
|
תקנה 84033 |
1984-תקנות בריאות הציבור(מזון)(צבעים במזון)תשמד
|
תקנה 99012 |
חוק לתיקון דיני הקנין הרוחני (התאמה להוראות הסכם 1999-הטריפס), התש"ס
|
קוד ארגון | שם הארגון | מספר מסמך | מידת התאמה | שנת המסמך |
---|---|---|---|---|
EEC | European Directive | 89/1576 | מאוזכר | 1989 |
סוג | מספר | מתאריך | כותר גליון התיקון | שפה | הערה |
---|---|---|---|---|---|
תקן | 01572-01-0-1 | 01/05/2011 | .משקאות כוהליים-הגדרות,תיאורים וסימון | עברית |
גליון תיקון זה ניתן לרכישה במרכז המידע של מכון התקנים. לפרטים נוספים ורכישה אנא פנו לטלפון 03-6465191 או לדוא"ל library@sii.org.il |
תאור בעברית | תאור באנגלית |
---|---|
מוצרי מזון | FOOD PRODUCTS |
משקאות | BEVERAGES |
משקאות כוהליים | ALCOHOLIC BEVERAGES |
(ויסקי (על מיניו |
(כהיל בטעם רום(חיקוי |
(משקאות כוהליים מתובלים בכרוויה(קימל |
ברנדי |
ג'ין מתובל |
הבשלה או התיישנות |
הוספת כוהל |
המתקה |
הקניית צבע |
וודקה |
וודקה מתובלת |
זיכוך |
חוזק כוהל לנפח |
חומרי טעם וריח דמויי טבעיים |
חומרי טעם וריח טבעיים |
טקילה |
כהיל |
כהיל גפת ענבים |
כהיל גפת פירות |
כהיל יין |
כהיל מגרעיני דגנים |
כהיל פירות |
כהיל צימוקים |
כוהל ממקור חקלאי |
ליקר |
ליקר ביצים |
ליקר עם ביצים |
מיזוג |
מקופ הייצור |
משקאות כוהליים בטעם מריר |
משקאות כוהליים מתובלים באניסון |
משקאות כוהליים מתובלים בפירות ערער |
משקה כוהלי |
סוכרים |
ערבוב |
קבוצה של משקאות כוהליים |
רום |
רום לבן |
תזקיק ממקור חקלאי |
תיבול |
תכולת החומרים הנדיפים |
תכשיר של חומרי טעם וריח |