לתשומת לב- באתר זה התיאור "מחייב/רישמי" מתייחס הן לתקן שהינו רשמי/מחייב במלואו והן לתקן שהינו רישמי/מחייב רק בחלקו. בכל מקרה, המידע האמור אינו מחייב ואינו בא במקום עיון במידע המתפרסם בפרסומים הרשמיים של מדינת ישראל ובהתאם לנדרש לפי כל דין. במידה ותתגלה סתירה או אי התאמה בין המידע המתפרסם כאן לבין מידע המתפרסם בפרסומים הרשמיים של מדינת ישראל, יגבר המידע המתפרסם בפרסומים הרשמיים.
ת"י 60245 חלק 4
כבלים מבודדים בגומי - מתחים נקובים שאינם גדולים מ-450/750 וולט: פתילים וכבלים גמישים
RUBBER INSULATED CABLES - RATED VOLTAGES UP TO AND INCLUDING 450/750 V: CORDS AND FLEXIBLE CABLES
תקן זה מפרט את הדרישות המיוחדות עבור פתילים בעלי מוליכים שזורים מבודדים בגומי ועבור פתילים וכבלים גמישים מבודדים בגומי בעלי מעטה עשוי גומי או פוליכלורופרן או אלסטומר סינתטי שקיל אחר, למתחים נקובים שאינם גדולים מ-450/750 וולט. כל הכבלים אמורים להתאים לדרישות המתאימות המפורטות בתקן הישראלי ת"י 60245 חלק 1, וכל אחד מטיפוסי הכבלים הנזכרים בחלק זה של התקן אמורים להתאים לדרישות המיוחדות של חלק זה.
ניתן לבדוק כבלים מבודדים בגומי לפי ת"י 60245 חלק 3 , ת"י 60245 חלק 4 ות"י 60245 חלק 8, כנוסחם ערב יום התחילה, עד 60 ימים מיום התחילה; אכרזה זו פורסמה בילקוט פרסומים 6676 ביום 20 באוקטובר 2013.
אוסף תקנים
תקן זה יכול להופיע גם כחלק מאוסף תקנים. רכישה של אוסף תקנים מוזילה את עלות התקן הספציפי ומאפשרת רכישה של התקן לטווח של שנה.
הערות
ניתן לבדוק כבלים מבודדים בגומי לפי ת"י 60245 חלק 3 , ת"י 60245 חלק 4 ות"י 60245 חלק 8, כנוסחם ערב יום התחילה, עד 60 ימים מיום התחילה; אכרזה זו פורסמה בילקוט פרסומים 6676 ביום 20 באוקטובר 2013.