עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי
iso 24002-HEB.jpg

תקן IS 24002:2021 – מערכת לניהול חירום במשרדי ממשלה

MTI_410X252.jpg (1)

תקן ישראלי 24002 נותן כלים מעשיים למשרדי ממשלה להפחתת איומים והשלכות של אירועי חירום על האוכלוסייה ומגביר את נראות המשרדים מול האזרחים ויכולת שלהם להתמודד עם אירועי חירום.

ניהול חירום ככלל הינו דאגה כלל עולמית, ודאגה לאומית בפרט במשרדי ממשלה.

מצבי חירום עולמיים ולאומיים מהווים איום קיומי לרבים מאזרחי המדינה. חוסר מוכנות אליהם ע"י גורמים במשרדי הממשלה וברשויות המקומיות ובמערכות הכפופות להם, האמונים על מתן מענה לארגונים ולאזרחים עלול לגרום לכאוס ולפגיעה גדולה בהם.

ניתן היה להבחין בחוסר המוכנות הכלל עולמי והלאומי שבא לידי ביטוי בפנדמיה הכלל עולמית (קורונה).

יישום הקמה של מערכת לניהול חירום במשרד הממשלתי תאפשר לארגון:

  • לשפר את מוכנות הארגון להמשיך למלא את משימותיו (הגדרה 3.24) במהלך אירוע חירום (הגדרה 3.3) ולשקם נכסים חיוניים (הגדרה 3.27) ויכולות שנפגעו עקב האירוע.
  • התקן מגדיר עבור הארגון הממשלתי דרישות, שמטרתן לזהות את משימותיו ואת התהליכים והנכסים החיוניים המשמשים להשגתן, לזהות ולנתח את האיומים, להעריך את השפעותיהם ולפעול למזער את הנזקים הצפויים מהם, כדי להמשיך לעמוד במשימותיו, לסייע בהשגת היעדים הלאומיים לחירום ולשקם את יכולותיו באופן תכליתי ויעיל.
  • יגביר את היכולת הלאומית להתמודדות עם אירועי חירום, על ידי חיזוק יכולתם של הארגונים המספקים את השירותים והמוצרים החיוניים למשק הלאומי להמשיך לפעול.
  • יישום התקן יאפשר לארגון הממשלתי להיערך לחירום באופן מיטבי וליישם את הנחיות ההיערכות של הרשויות המוסמכות לפי התנאים הייחודיים שלו. כמו כן, יישום התקן בארגון עשוי להגביר את שיתוף הפעולה בין ארגונים ממשלתיים, במיוחד בעמידה ביעדים המותנים בפעולותיו של ארגון אחר.
  • התקן יספק לארגון הממשלתי שיטה סדורה לתכנון, שליטה ובקרה על ניהול במצב חירום ושיפור מתמיד של הביצועים באמצעות:
    • קביעת מדיניות, משימות ורמות שירות;
    • מדידת רמת מוכנות;
    • בקרה והערכת מידת המוֹעִילוּת (האפקטיביות) של פעולות ההערכות באמצעות מדידות, סקרים, מבדקים, תרגילים וניתוח ליקויים.
    • הפקת לקחים ושיפור מתמיד.
  • יאפשר לארגון ממשלתי לשמור על רמת מוכנות התואמת את הדרישות המחייבות.
  • יאפשר להתאים את מערכת הניהול לשינויים במהות ובעוצמת האיומים והסיכונים בסביבה שהוא פועל בה, מצד אחד, ולחידושים טכנולוגיים, לשיפורים של תפיסות ניהול מן הצד האחר, תוך התבססות על הניסיון הנרכש בארגון ממשלתי ובארגונים דומים ומחוצה לו בנושא התקן. התקן מנחה את הארגון הממשלתי כיצד לשפר בהתמדה את מערכת ניהול מצבי החירום שלו.

תכנון והפעלה מוצלחים ויעילים של מערכת הניהול מותנה במנהיגות ובעידוד הנהלת הארגון הממשלתי, בשיתוף עם גורמים בעלי תפקיד מוגדר במערכת הניהול בכלל העובדים, ובשימוש מושכל באמצעים וכלי הניהול הקיימים בארגון ממשלתי.

הדרך להתעדה

התעדה נעשית לאחר יישום של תהליך פנים ארגוני, בו מוטמעת בהצלחה, בהתאם לדרישות התקן, מערכת ניהול חירום במשרד הממשלתי . לצורך התנעת התהליך, מומלץ לרכוש את התקן במרכז מידע של מכון התקנים, ללמוד את הדרישות ולהשתתף בהדרכות מתאימות. כמו כן, ניתן להסתייע ביועצים המתמחים בתחום ולבצע מבדק מקדים על ידי מכון התקנים הישראלי לבחינת הפערים.
כדאי לראות בתהליך הזדמנות לשיפור באמצעות צוות של הארגון שיזכה למחויבות ומעורבות ההנהלה. בסופו של תהליך סוקרים בלתי תלויים של מכון התקנים הישראלי יבצעו מבדק המאשר התאמה של מערכת ניהול החירום במשרד הממשלתי לדרישות.

הלקוח מכון התקנים הישראלי
רישום במכון התקנים הישראלי הצעת מחיר הכוללת: בדיקת נהלים ומבדק שלב א (מקדים), ומבדק שלב ב' (התעדה) והסכם פיקוח
אישור של הצעת מחיר מנוי מנהל לקוח
תיאום מבדק התעדה עם מנהל הלקוח בדיקת מסמכים, קיום מבדק מקדים (Stage 1) ומבדק התעדה (Stage 2)
התייחסות לממצאי המבדק וביצוע תיקון ופעולה מתקנת הערכת הפעולה המתקנת ואישורה, משלוח תעודות
קיום פעילות שוטפת לשיפור מערכת ניהול קיום מבדקי מעקב והערכה מחדש לבדיקת התאמת מערכת הניהול של הארגון לדרישות

לקבלת הצעת מחיר לחץ כאן


תקנים נוספים בתחום

לפרטים נוספים
גב' מרים שלום
052-2464569
Miriam_sh@sii.org.il
לרישום
גב' שרית לב
03-6465313
qsales@sii.org.il