עבור לתוכן הראשי דלג לאזור חיפוש דלג לבר ניווט ראשי

יום עיון בנושא פלסטיק במגע עם מזון ישראל/אירופה/ארה"ב

פלסטיק מהווה חלק גדול מכלל החומרים שבאים במגע עם מזון.
מגוון התכונות של חומרי הפלסטיק מאפשרים להם להיות אטרקטיביים מאוד בתחום אריזות מזון וקוסמטיקה, כלי מטבח, ציוד מוסדי ועוד.

לא כל פלסטיק יכול להיות מאושר למגע עם מזון ולכן ישנה חשיבות רבה להבין מהם הגורמים שמהם נרצה להיזהר, כיצד נוכל לדעת האם הפלסטיק שאיתו אנו עובדים מתאים לייעוד השימוש שלו ואיך נוכל לוודא שהוא עומד בתקנים וברגולציות הרלוונטיות- ביחוד בתקופה זו בה האחריות לבקרה עוברת אליכם.

מטרה ונושאי הלימוד

מטרת היום לתת סקירה בנושא הרגולציה בארץ ובחו"ל בנושא פלסטיק במזון, מעבר על דרישות התקן הישראלי ת"י 5113 ודרישות הרגולציות העיקריות למוצרים במגע עם מזון באירופה EU 1935/2004 ו-EU 10/2011 ודרישות מנהל התקינה האירופאי FDA.

בנוסף, נלמד איך לקרוא את תעודות הבדיקה ולהבין האם הן מתאימות לדרישות הלקוח. נלמד גם את עקרונות הכנת הצהרת יצרן למגע עם מזון בהתאם לתקינה ובארץ. נתעדכן בשינויים באירופה ובארה"ב בנושא פלסטיק ממוחזר, פתלטים, PFAS, ביספנול A ו- NIAS.

קהל היעד ותנאי הקבלה

מנהלי איכות, מנהלי רכש איכות ספקים, יצרנים, יצואנים, מפתחי אריזות מזון וקוסמטיקה, יבואני מוצרי פלסטיק, גופים ממשלתיים וציבוריים, קמעונאים ועוד.

מתכונת הלימודים

מפגש אחד בין 8:30-16:00

 

צרו איתנו קשר נשמח לעמוד לרשותכם {{ctrl.testString}}

פרטי יצירת קשר