חומר משמר בפירות יבשים

בדיקה שנעשתה ע"י המעבדה לכימיה עבור ערוץ 10

תאריך: 29/01/2009

מטרת הבדיקה: לזהות ריכוז של SO2 – גופרית דו חמצנית בפירות יבשים

אופן הבדיקה: נרכשו 3 סוגים של פירות יבשים: משמש, תאנים ובננות. הפירות היבשים נקנו מרשתות שיווק שונות: חנות למוצרים אורגנים "ניצת הדובדבן", שופרסל שלי (סניף קניון רמת אביב) ושוק העלייה/ לוינסקי (קליית שם טוב). חלק מהמוצרים נקנו באריזות וחלקם בתפזורת.

בכל אחד מסוגי הפירות היבשים נמדדו ריכוזי SO2 בהשוואה לתקן ת"י 1295 "פירות מיובשים או פירות יבשים למחצה" ולתקנות בריאות הציבור.

ממצאים עיקריים מתוצאות הבדיקה:

  • כמות ה SO2 במשמשים גבוהה בכ- 20%-30% מעל המצוין בתקן ובתקנות בריאות הציבור, לעומת המשמש האורגני בו כמות ה SO2 הייתה זניחה.
  • כמות ה SO2 בבננות ותאנים תאמה למצוין בתקן ובתקנות בריאות הציבור.

 

אודות גופרית דו חמצנית:
גופרית דו חמצנית ( SO2 ) בריכוזים שונים עלולה לגרום לכאב ראש, סחרחורות, הפרעות בראיה, שיעול ופגיעה בנשימה (לאוכלוסיה רגישה).

השימוש בגופרית דו חמצנית נועד לדכא צמיחת חיידקים ופטריות אשר עלולים לקלקל את המזון ולקצר את חיי המדף שלו. חומר זה מונע את התעפשותו של המזון השחמתו וקלקולו תוך שמירה על צבעו הרענן ומראהו של הפרי.

משמשים שנבדקו (משמאל: משמש אורגני)
01/29/2009