כך תזהו דבש תקני

טיפים של מומחי מכון התקנים

תאריך: 10/09/2008
•    על הצרכן לוודא כי על גבי האריזה יש סימון של שם האורז, כתובתו ותאריך האריזה

דבש הינו מוצר טבעי שאינו אמור להכיל חומרים משמרים או מיצבים למיניהם, לכן חשוב מאוד כי הפרמטרים המרכיבים אותו יעמדו בדרישות התקן כך שהצרכן ירכוש דבש איכותי, מפוקח וטהור.

תו תקן לדבש הוענק על ידי מכון התקנים הישראלי לשתי חברות בלבד: "מכוורת עמק חפר" ו"יד מרדכי". מוצרי הדבש של חברות אלו נמצאים בפיקוח מכון התקנים והם עוברים כמה בדיקות מקיפות, גם במהלך השנה, המוודאות כי המוצר אינו מכיל תוספות סוכרים או תוספות מלאכותיות אחרות והוא עומד בדרישות התקן.

להלן חלק מן הבדיקות שעורך מכון התקנים לאיכות הדבש:

1.    תכולת המים בדבש- כמות המים המותרת היא עד 21%. מעבר לכמות זו יכולה להיווצר תסיסה שתכיל חיידקים, מה שיפגום באיכות הדבש.
2.    בדיקת סוכרים- הפרמטרים של הסוכרים נבדקים כדי לגלות אם נוספו סוכרים ממקור חיצוני ולא מהדבש עצמו.
3.    מרקם הדבש- בדיקת המרקם צריכה להצביע על כך שהוא אחיד, ללא קצף, לכלוך או עובש.
4.    תנאי אחסון - מוודאים כי הדבש אוחסן במקום מוצל והרחק ממקור חום.

כדי להימנע מלרכוש דבש מזויף על הצרכן לוודא כי על גבי האריזה ישנו סימון של שם האורז, כתובתו ותאריך האריזה מסומן בגלוי (יום, חודש ושנה).