המלצות לרכישה ושימוש בקומקום חשמלי

 

על התקן:
כמו כל מכשירי החשמל גם קומקומים חשמליים נבדקים לעמידה בכל דרישות הבטיחות המפורטות בתקן הישראלי ת"י 900 חלק 1 : בטיחות מכשירי חשמל לשימוש ביתי והתקן הישראלי ת"י 900 חלק 2.15 :
דרישות מיוחדות למכשירים לחימום נוזלים. תקנים אלו הינם רשמיים , כלומר, כלומר חובה על פי חוק לייצר, לשווק ולייבא רק מוצרים העומדים בדרישות התקן.  

מה בודקים?

  • בידוד
  • הארקה
  • סימון
  • אזהרות
  • חוזק מכאני

 

המלצות לפני רכישה

את הקומקומים הקיימים בשוק אפשר לחלק לארבעה סוגים לפי אופני הזנה ולפי מיקומו של גוף החימום:

  • לפי אופני הזנה:
  1. קומקום נשלף - אל בסיס הקומקום מחובר פתיל הזנה – לצורך מילוי הקומקום יש להרים אותו מבסיסו.
  2. קומקום בעל פתיל הזנה - מחובר באמצעות המחבר לגוף הקומקום – לצורך מילויו במים מהברז, יש לנתק את הפתיל מהשקע, (פחות נוח, אך עלותו בד"כ זולה יותר)
  • לפי גוף החימום:
  1.  גוף חימום גלוי(טבול במים) – על גוף החימום הגלוי מצטברת עם הזמן אבנית הגורמת לשתי בעיות עיקריות- קיצור אורך החיים של גוף החימום והארכת הזמן הנדרש לרתיחת המים ומכך גידול בצריכת האנרגיה החשמלית.
  2.  גוף חימום נסתר – אינו ניפגע מאבנית ולכן אורך החיים שלו ארוך יותר. קומקום מסוג זה קל יותר לניקוי. חסרונותיו הם שנצילות האנרגיה החשמלית נמוכה יותר מזו של קומקום עם גוף חימום טבול ושגוף החימום אינו ניתן להחלפה.

 שלושה אמצעים שחשוב לבדוק בקומקום חשמלי : 

  • מסנן מים המסנן את האבנית שנוצרת 
  • מדיד מים – כך שניתן לכוון את הכמות המדויקת להרתחה ולחסוך באנרגיה
  • נורת ביקורת לחיווי מרחוק של פעולת הקומקום
  • במידה ומגלים נקודות/כתמים של חלודה בתחתית הפנימית של הקומקום, מומלץ להפסיק להשתמש בקומקום זה.

 

לטיפים נוספים לרכישה ושימוש בקומקום חשמלי, לחץ כאן