המלצות לרכישה ושימוש בתנורי אפייה IN - BUILT (גומחה)

 

על התקן:

כמו כל מכשירי החשמל, גם התנורים נבדקים במכון התקנים על פי תקן ישראלי 900: בטיחות מכשירי חשמל לשימוש ביתי. חלק 2.6 דן בדרישות מיוחדות לתנורי אפיה. תקן זה הינו רשמי כלומר, חובה על פי חוק לייבא, לייצר ולשווק רק תנורים העומדים בדרישות התקן.

 

 

מה בודקים?

בטיחות חשמל של התנורים

 

 

עצות לפני הרכישה:

  • חפשו את סימן תו התקן. במידה ואין על התנור את סימן תו התקן, חייבת להיות עליו תווית סימון בעברית הכוללת את שם היצרן וארץ הייצור.
  • קיימים בשוק תנורים פירוליטיים (ניקוי עצמי) המאפשרים את ניקוי פנים תא האפייה בטמפרטורה גבוהה.
  • לפני רכישת תנור יש לבדוק את מס' הזכוכיות המותקנות בדלת (מקסימום 4 זכוכיות בתנורים פירוליטיים ובתנורים רגילים 2 או 3) ככל שמספר הזכוכיות רב יותר כך הטמפרטורה החיצונית של הזכוכית תהיה נמוכה יותר.
  •  בחלק מהתנורים קיים מנוע מאוורר לקירור המיועד לקרר את תא המפסקים ולשמור על טמפרטורה נמוכה של הגומחה (ארון ההתקנה). קיימים תנורים שהמנוע הנ"ל מפוקח ע"י תרמוסטט עצמאי המאפשר את קירור התנור גם לאחר סיום פעולת הבישול וכיבוי התנור.
  • בתנורי SYSTEM MULTI (רב תוכניות) יש לבדוק האם קיים בתנור גוף חימום עגול (טורבו אקטיבי) או ששיטת הטורבו נעשות ע"י שילוב בין גוף חימום תחתון, עליון ומאוורר (טורבו פסיבי).

 

עצות לשימוש נכון:

  • קראו את הוראות היצרן לפני תחילת השימוש.
  • התקינו את התנור בגומחה אך ורק לפי הוראות ומידות היצרן.
  • לעולם אין להניח סיר בישול ישירות על תחתית תא האפייה, דבר זה עלול לגרום נזק בלתי הפיך לתא האפייה (פיצוץ ציפוי האמייל) ואף לשריפת הארון.
  • אין לצפות את דפנות תא האפייה ע"י נייר כסף העלול לגרום נזקים לציפוי הפנימי של תא האפייה.
  • אין להשתמש בחומרי ניקוי שאינם מומלצים על ידי היצרן ואין להשתמש בכלי חד על מנת לנקות שאריות מזון שנדבקו.
  • וודאו לפני השימוש את סוג המזון המיועד לבישול או לאפיה ובחרו בהתאם את שיטת האפייה או הצלייה.
  • בתנורים בעלי חימום מאולץ ( טורבו) ניתן להשתמש בטמפ' נמוכות יותר לאפיה מאשר בשיטת האפייה המסורתית) גוף חימום עליון עם גוף חימום תחתון)