ענף כימיה של מזון ומים

הענף מעניק שירותי בדיקות מעבדה ליצרנים, לקוחות פרטיים, יבואנים ויצואנים.
המעבדה למזון מוכרת ע"י משרד הבריאות.
לענף כימיה של מזון ומים יש הסמכה של הרשות הלאומית להסמכת מעבדות לפי פירוט המופיע באתר הרשות.
לענף מערך רחב לבדיקות מזון ומים, המאפשר מתן שירות מקצועי , איכותי , מהיר, ובמחיר הוגן.
הבדיקות נערכות על פי תקנים ישראליים ובין-לאומיים, במכשור בדיקה אוטומטי וחדיש.

תחומי פעילות/מוצרים נבדקים:

  • ביצוע אנליזה כימית למציאת ריכוז מתכות כבדות במוצרי מזון, כגון: ארסן, קדמיום, עופרת, כספית ואלומיניום
  • ביצוע אנליזה כימית למציאת ריכוז מינרלים במוצרי מזון כגון: נתרן, אשלגן, סלניום, סידן, מגנזיום, ברזל, נחושת, אבץ, מנגן 
  • קביעת הרכב תזונתי של מזון: ערך קלורי, חלבונים, שומן, חומצות שומן ועוד
  • בדיקת מוצרי מזון כגון דבש, שמני מאכל, שמן זית, קפה, שימורים, מזון לתינוקות ועוד 
  • בדיקת יוד במוצרי מזון
  • בדיקת ויטמין C במוצרי מזון
  • בדיקת פתלאטים (Phthalates) במוצרי מזון
  • בדיקת חומרים משמרים כגון גופרית דו חמצנית במוצרי מזון
  • בדיקת סימון מזון ארוז מראש לפי תקן ישראלי ת"י 1145
  • בדיקת יין, בירה ומשקאות חריפים - ראו מדור יין ומשקאות משכרים
  • בדיקת מוצרי פלסטיק הבאים במגע עם מזון ומשקאות - ראו קבצים מצורפים
  • בדיקת פרמטרים כימים כגון: ביספנול A, פתלאטים, מתכות כבדות במגוון מוצרי צריכה כגון בקבוקי תינוקות, כלי אוכל,כל קרמיקה ועוד
  • אבחון חומרי גלם באמצעות FT-IR SPECTROSCOPY
  • בדיקות לכימיקלים לטיפול במי שתייה
  • בדיקת מערכות לטיהור מים לשימוש ביתי
  • בדיקת אביזרים הבאים במגע עם מי שתייה - ראו קבצים מצורפים

 

יכולות אנליטיות/ציוד בדיקה:


•    ביצוע בדיקות אנליטיות בשיטות כימיות קלאסיות
•    ביצוע בדיקות בציוד כרומטוגרפיה כגון: GC, HPLC, GC-MS, IC.
•    ביצוע בדיקות ספקטראליות בציוד כגון UV-VIS, FTIR,AA, ICP, MS-ICP


לפרטים:
יניב שמאי, ראש ענף
טל: 03-6465366 פקס: 03-6465036
דואר אלקטרוני: shammai_y@sii.org.il

מזכירות
טל: 03-6467746 פקס: 03-6465036
דואר אלקטרוני:
בנושא מזון: Food@sii.org.il
בנושא יין ומשקאות משכרים: Wine@sii.org.il
מדור מים: water@sii.org.il
מדור חומרים הבאים במגע עם מזון: fcm@sii.org.il
בכל שאלה בנושא אחר: aloni_k@sii.org.il